שוברים את השקר
- willowklan
- 22 בדצמ׳ 2015
- זמן קריאה 6 דקות
הולנד מספקת מדי שנה מליוני אירו לארגונים פוליטיים לא-ממשלתיים העוסקים בסכסוך הישראלי - פלסטיני. כספים אלו מועברים ישירות דרך ישויות ממשלתיות (משרד החוץ, השגרירות בתל-אביב, משרד הנציגות ברמאללה) ובעקיפין דרך ארגונים לא ממשלתיים הולנדים ודרך מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי (“Secretariat”).
חלק מהארגונים מקבלים מענקים ממסגרות בהן ישנן מימון משותף של מספר ממשלות.
מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי
דנמרק, שוודיה, שווייץ והולנד מממנות במשותף ארגונים לא-ממשלתיים ישראלים ופלסטינים דרך "מנהלת זכויות האדם והמשפטי הבינלאומי" . למנגנון מימון זה יש תקציב מוערך של 17.6 מיליון דולר במשך ארבע שנים, מתוכם 13 מיליון דולר לארגונים לא-ממשלתיים. המענקים מנוהלים על ידי המכון המשפטי באוניברסיטת ביר-זית (IoL-BZU) וחברה אירופית לייעוץ רב-תחומי (NIRAS).
בפברואר 2014, המכון המשפטי באוניברסיטת ביר-זית פרסם דו"ח בשם "קידום זכויות הפלסטינים בהתאם למשפט הבינלאומי: קווים מנחים" (אנגלית וערבית). מסמך זה מהווה מדריך אסטרטגי לניצול מושגים משפטיים על מנת להכפיש ולבודד את ישראל בזירה הבינלאומית (לוחמה משפטית), ולהדגיש שבלי קשר לגבולותיה, ישראל היא בין ה"משטרים הגזעניים אשר קיומם אסור לחלוטין ללא יוצא מהכלל". דו"ח זה פורסם בהבלטה בדף הפייסבוק של מנהלת זכויות האדם.
דרך מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי, הולנד מעבירה מענקים לארגונים פוליטיים לא-ממשלתיים' דוגמת ארגון בדיל אשר מקדם רטוריקת "התנגדות" (טרור) ו"מות הקדושים", מקדם את "זכות השיבה" הפלסטינית ובין מוביליקמפיין ה-BDS. הארגון חתם על מסמך בשנת 2010 הדוחה באופן מוחלט את מפת הדרכים ויוזמת השלום הערבית, דבר הסותר את המדיניות של המדינות המממנות את הארגון. הארגון עורך "תחרות זכות שיבה" שנתית ובה פורסמו קריקטורות אנטישמיות, תמונות המתארות מדינה אחת ושלילת הזכות של ישראל להתקיים. לאחר ש-NGO Monitor חשף ב-2010 את הקריקטורות האנטישמיות, שווייץ הקפיאה את המימון לארגון. אין תיעוד לכך שבוצעה חקירה בנושא הדימויים האנטישמיים או האם קיימים מנגנונים שימנעו מקרים דומים בעתיד. רוב התמונות הפוגעניות
עדיין זמינות באתר הארגון.
באוגוסט 2014, מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי הכריזה על "מימון חירום" עבור תשעה ארגונים לא ממשלתיים ישראלים ופלסטינים על מנת "שיתעדו את כל ההפרות של זכויות אדם והמשפט הבינלאומי באשר הן העולות ממבצע צוק איתן בעזה". שווייץ תרמה למענק זה 100,000 פרנק
שווייצרי. כל הארגונים הלא ממשלתיים אלה
(אל-דאמיר, בצלם, בדיל, שוברים שתיקה, האגודה הבינלאומית לזכויות הילד - סניף פלסטין (אב"י פלסטין/DCI-PS), אל-מיזאן, המרכז הפלסטיני לזכויות אדם, האגודה לפיתוח נשים פלסטיניות עובדות, המרכז לענייני נשים, הוועדה הטכנית לענייני נשים) האשימו את ישראל באופן בלתי מבוסס ב"פשעי מלחמה", בלי להתייחס להפרות זכויות אדם ברורות של חמאס. בנוסף, חלק מארגונים אלו מילאו תפקיד מרכזי במתן הצהרות מפוקפקות ולא מדויקות לדו"ח גולדסטון (2009) שתוכנו הוטל בספק.
מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי אישרה תקציב עבור פרויקט המתחיל בספטמבר 2014 הנמשך עד אוגוסט 2015. יותר מ-1.2 מיליון דולר אושרו ל-20 ארגונים לא-ממשלתיים אשר רובם משתמשים ברטוריקה פוגענית, המאשימה את ישראל ב"דה-פלסטיניזציה", "אפרטהייד", "קולוניאליזציה", "עונש קולקטיבי", "עקירה בכפייה", "הפרת זכויות תרבותיות ודתיות", "דיכוי", "הגבלת תנועה", "גנבת מים", ו"פרויקט גטואיזציה", וכן גם פעילים בקמפיינים של חרם, משיכת השקעות וסנקציות (BDS) נגד ישראל. יתרה מכך, המימון יועד גם לקמפיין "עצרו את החומה", אחד ממובילי קמפיין ה-BDS הבינלאומי נגד ישראל, "כדי לתרום למצב של שקיפות ואחריות וכבוד לזכויות אדם מכל נושאי החובה על ידי יצירת מנגנונים הקשורים לחומת ההפרדה ליישום החלטת בית הדין."
מימון ישיר
מימון דרך שגרירות הולנד בתל אביב
הממשלה ההולנדית מממנת באופן ישיר מספר ארגונים פוליטיים לא-ממשלתיים ישראליים. השגרירות בתל אביב אינה מפרסמת מידע ואילו ארגונים היא מממנת; לעומת זאת, רשם העמותות כן מספק מידע על תרומות המגיעות לארגונים לא ממשלתיים משגרירות הולנד.
על פי דיווחים שהועברו לרשם העמותות, השגרירות העבירה 315,663 ש"ח בשנים 2013-2014. (השגרירות הכריזה כי היא לא תענה לבקשות מימון פרויקטים בשנת 2013).
יש דין - קיבל 29,700 ש"ח בשנת 2014 ו-120,300 ש"ח בשנת 2012 עבור פרויקט בשם "פרויקט אדמות ואכיפת חוק". יש דין מבקר באופן קבוע את ישראל בטענה כי כוחות הביטחון שלה לוקים בחוסר אחריותיות לחוק. זהו חלק נרחב ביותר באסטרטגיית "לוחמה משפטית" באמצעותה מתגבשות עתירות לבית הדין הפלילי הבינלאומי נגד בכירים בממשלת ישראל ובצה"ל בגין "פשעי מלחמה".
רופאים לזכויות אדם - קיבל 59,386 ש"ח בשנת 2013 עבור פרויקט בשם "קידום הזכות לבריאות לחסרי מעמד בישראל וקידום הפעילות הציבורית של העמותה". ארגון רופאים לזכויות אדם מנצל את הנרטיב הרפואי כאשר הוא מעלה האשמות שקריות ומוטות לקידום אג'נדה פוליטית של דה-לגיטימציה והכפשתה של ישראל.
במקום - קיבל 154,474 ש"ח בשנת 2013 עבור פרויקט בשם "סיוע תכנוני לכפרים הבדואים הלא מוכרים". הארגון תוקף את המדיניות הישראלית על בסיס קבוע, כולל המכשולים שיצרה גדרה ההפרדה, אולם הוא בוחר שלא לציין את פעילויות הטרור. באשר למורכבות נושא הבדואיםבנגב, במקום משתמש לעתים קרובות ברטוריקה פוליטית, מעוות את העובדות ומקדם דה-לגיטימציה נגד ישראל.
עיר עמים - קיבל 72,103 ש"ח (שימוש כללי לעמותה לשנת 2014). על פי הצהרת המטרות, הארגון עוסק "במורכבות החיים בירושלים בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני," ופועל "במגמה שירושלים תהיה עיר תקינה ושוויונית" אותה "חולקים שני העמים, הישראלי והפלסטיני". אולם, פעילותו של עיר עמים משקפת באופן עקבי מגמתיות חד צדדית; מאשים את ישראל בניסיון לייהד את ירושלים ומקדם את הנרטיב הפלסטיני בנושא ירושלים; טוען כי "הגדר מוציאה שכונות מן העיר במטרה להקטין את שיעור הפלסטינים בירושלים", וכי "ההיגיון הדמוגרפי של הגדר מאפיל אם כן על ההיגיון הביטחוני."
מימון דרך הנציגות ההולנדית ברמאללה
ארגונים לא-ממשלתיים פלסטינים שממומנים על ידי הולנד כוללים את אל-חק, אל-מיזאן, האגודה הבינלאומית לזכויות הילד - סניף פלסטין (DCI-PS), המוקד, מועצת זכויות האדם של האו"ם (ICHR),המרכז לתקשורת ומדיה ירושלים (JMCC), והוועדות הפלסטיניות לסיוע חקלאי (PARC), האגודה האקדמית פלסטינית לחקר יחסים בינלאומיים (PASSIA), איחוד וועדות העבודה החקלאית (UAWC), הקבוצה ההידרולוגית פלסטינית (PHG), המרכז לפיתוח ארגונים לא ממשלתיים (NDC), מרכז הנשים לייעוץ וסיוע משפטי (WCLAC).
הוועדות פלסטיניות לסיוע חקלאי (PARC) - קיבלו קרוב ל-8 מיליון אירו ב-2010-2012. הוועדות תומכות בגלוי ב-BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות), משתמשת ברטוריקה מכפישה דוגמת "אפרטהייד" והאשמות גזעניות אחרות, וכן גם האשמות שקריות שישראל מבצעת "פשעי מלחמה".
איחוד וועדות העבודה החקלאית (UAWC) - האיחוד קיבל יחד עם הקבוצה ההידרולוגית פלסטינית 8 מיליון אירו בשנים (2013-2016). האיחוד מנצל את האישור שניתן לו לעבוד בשטח על מנת להכפיש את ישראל ולקדם את ה-BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות). על פי הארגון הלא-ממשלתי, שורת הדין, איחוד וועדות העבודה החקלאית נמצא בקשר הדוק עם החזית העממית לשחרור פלסטין אשר הוכרז כארגון טרור על ידי ארה"ב, האיחוד האירופי, בריטניה ואוסטרליה. כמו איחוד וועדות העבודה החקלאית, גם הקבוצה ההידרולוגית פלסטינית מקדמת אג'נדה אנטי-ישראלית ולוקחת חלק בקמפיין "עצרו את החומה", רשת של ארגונים BDS המכפישים את ישראל באמצעות פעילות פוליטית בינלאומית.
מועצת זכויות האדם של האו"ם (ICHR) - יותר מ-2 מיליון אירו (2011-2016). מועצת זכויות האדם של האו"ם היא ארגון ממשלתי למחצה אשר הוקם בשנת 1993 עם מטרה מוצהרת "לעקוב ולוודא שהחוקים הפלסטיניים שונים, על ידי חוקים ותקנות, ועבודתם של מחלקות, סוכנויות והמוסדות של מדינת פלסטין והארגון לשחרור פלסטין יעמדו בדרישות לשמירה על זכויות אדם". "המועצה מתייחסת לפיצוצים במחנות האימונים הצבאיים של חמאס ומקרי המוות במנהרות בין עזה למצרים כאל הפרות על זכויות אדם נגד הפלסטינים.
מימון עקיף
מימון עקיף מועבר דרך ארגוני סיוע כנסייתיים הולנדים: הארגון הבין-כנסייתי לפיתוח ולשיתוף פעולה (ICCO), ארגון Kerk in Actie (המכונה KIA), הארגון הקתולי לסיוע ופיתוח (Cordaid)
אוקספם נוביב (Oxfam Novib) - קבוצה נוספת של ארגוני סיוע המממנים באופן עקיף ארגונים לא-ממשלתיים.
בשנת 2012, ממשלת הולנד תרמה ל-ארגון הבין-כנסייתי לפיתוח ושיתוף פעולה 82 מיליון אירו, (המהווים 84% מתקציבו) ובשנת 2013 תרמה לו 76.9 מיליון אירו.
ארגון ICCO חובר לארגונים המקדמים BDS, רטוריקה דמונית ודימויים אנטישמים, כגון: בדיל(הסכום לא מפורסם באתר ICCO), והאינתיפאדה האלקטרונית (€200,000 בין השנים 2006-2010), קואליציית נשים לשלום (CWP), אל-חק, הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל (PCATI),האגודה הבינלאומית לזכויות הילד-סניף פלסטין (DCI-PS), אדאמיר, ואחרים. בנוסף הוא עובד עם מועצת הכנסיות העולמית (WCC) המובילה את הקמפיינים של משיכת ההשקעות נגד ישראל בכנסיות ברחבי העולם. חלק מארגונים אלה מקדמים גם את פתרון של "מדינה אחת לשני עמים" לסכסוך הערבי-ישראלי – או במילים אחרות, חיסול זכויות ההגדרה העצמית היהודית.
ב-2010 הפעילות והמימון של ICCO באזור המזרח התיכון לארגונים ישראלים, פלסטינים ובינלאומיים היו נושא לשאילתות פרלמנטריות רבות בהולנד. בעקבות הביקורת המוגברת, כוללדו"חות של NGO Monitor, ה-ICCO הפחית למעשה את השקיפות שלו בצורה משמעותית. לכן, המימון שהוא מעניק לארגונים לא ממשלתיים נסתר מביקורת נוספת.
Oxfam Novib - מענקים על סך 66.7 מליון אירו (2013-2014) מהממשלה ההולנדית. בנוסף למימון ממשלתי נוסף דרך שותפות IMPACT אשר בראשה עומד אוקספם נוביב שקיבל 373.7 מיליון אירו (2011-2015).
אוקספם נוביב פעיל בקידום אג'נדה אנטי-ישראלית, זאת הוא עושה יחד עם המרכז הפלסטיני לזכויות האדם (PCHR) בניסיון להוביל מהלכים אשר יביאו למעצרם של בכירים ישראלים בחו"ל.
אוקספם נוביב מימן מספר כנסים של המרכז הפלסטיני לזכויות אדם שמטרתם קידום השימוש בחוקים של המשפט הבינלאומי נגד בכירים ישראליים. אירועים אלה שמשו כאסטרטגיה לתמוך במקרים של פשעי מלחמה ("לוחמה משפטית") ברחבי העולם נגד בכירים ישראליים.
המרכז גם מקדם רטוריקה של "התנגדות".
ב-2009, אוקספם נוביב מימן את השתתפות עלי אבו-נימה, מייסד האינתיפאדה האלקטרונית, באירוע שארגנה המועצה הפלסטינית בהולנד. בנאומו באירוע, בנוזף לתמיכה בחרם נגד ישראל,השתמש באופן חוזר בהאשמות כגון; "ניקוי אתני", "קולוניזציה", ושימוש במונחים כמו "אפרטהייד".
ארגון Kerk in Actie מנהל פרויקטים שממומנים במשותף עם הממשלה, אולם אינו מפרט באילו פרויקטים מדובר. שותפי הארגון כוללים את סביל ואת אל-מיזאן, ארגונים שפעילים בקמפיינים של BDS. סביל עושה שימוש בתיאולוגיה נוצרית אנטישמית נגד היהודים במסגרת הקמפיינים שלו.
קורדאייד (Cordaid) קיבל יותר 88.4 מליון אירו מהממשלה ההולנדית ב-2013. על אף חוסר השקיפות, המחקר של NGO Monitor הראה שקרן Holy Land, ארגון COHRE, ומרכז מען לפיתוח קיבלו מימון מ-Cordaid.
ב-2014, קורדאייד חבר למרכז לפיתוח מען על מנת לעבוד על פרויקט שעבורו התקבל €167,000. מרכז מען לפיתוח הוא ארגון לא-ממשלתי אשר מקדם את ה-BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות) ורטוריקה מכפישה נגד ישראל לרבות טענות כי ישראל היא מדינה קולוניאלית.
המימון העקיף של הארגון הבין-כנסייתי לפיתוח ולשיתוף פעולה לאינתיפאדה האלקטרונית
בינואר 2011, שר החוץ ההולנדי, אורי רוזנטל, קיים "דיון פתוח וכנה" עם ICCO, ובו ציין שפעילויות האינתיפאדה האלקטרונית "מנוגדות ישירות למדיניות הממשלה ההולנדית". השר טען אל מול טענת ICCO שהמימון לאינתיפאדה האלקטרונית מגיע מתרומות פרטיות כי טענות אלו הן "בלתי-כנות".
בנובמבר 2010, NGO Monitor גילה ש-ICCO העביר כספים הולנדים ממשלתיים לאינתיפאדה האלקטרונית. שר החוץ ההולנדי אורי רוזנטל אמר לעיתון Jerusalem Post, "אני אבדוק את העניין באופן אישי".
ICCO סירב לשנות את מדיניותו והגן על התמיכה ב-BDS ובאינתיפאדה האלקטרונית כ"דרך חוקית של שלום לדחוף לקץ הכיבוש הישראלי של השטחים הפלסטינים".
ראו פרטים נוספים באתר של NGO Monitor באשר להתבטאויות נוספות של האינתיפאדה האלקטרונית ומייסדה, עלי אבו-נימה.
פוסטים אחרונים
הצג הכולבמרץ 2011 התקיים מפגש בביתו של האמן יורם רובינגר, במפגש נכחו מספר אנשים מהשמאל הלאומי, שייח ג'ראח וכמה אנשי תקשורת (יש לציין כי כולם...
Comments